Geslaagd Lepelschieten 2022

september 4, 2022

Zaterdag 3 september werd de 8e editie van Lepelschieten georganiseerd. Dit maal voor het eerst op het terrein van ons eigen clubgebouw aan de Europastraat 4. Men kon zich aanmelden bij de organisatie, en zoals ’traditie getrouw’ waren er ook veel Duitse teams aanwezig van zowel onze vrienden van Spielmannzug Lowick, als de Spielmannzug Barlo. De gezelligheid zat er goed in, en er werd fanatiek mee geschoten.

Na twee jaar ook weer het lepelschieten. In de tussentijd hadden al veel mensen gevraagd naar het lepelschieten waar en wanneer het weer georganiseerd zou worden op de eerste vraaf waar was eindelijk ook een antwoord nl bij ons nieuwe gebouw en de volgende vraag wanneer konden we in maart 2022 antwoorden op 3 september. In de wandelgangen kon je al horen dat vele mensen hier positief op reageerden. Het bleek ook dat er al snel vele opgaves waren en het lepelschiet comité al te kennen gaf dat we eigenlijk vol zaten.

Een goed beging voor de organisatie. Nadat we ons gebouw betrokken hadden werden deze masten al opgezet en verankerd in de grond. Goed dat we deze na de vorige versies van het lepelschieten en wisselingen van locaties konden hergebruiken en ze nu eindelijk een vaste plaats hebben. Kogels werden ingekocht, wapens nagekeken en waar nodig reparaties gedaan. Vrijwilligers voor de eettent werden geregeld, horeca personeel geregeld en een aantal vrijwilligers voor schietbegeleiding en veel andere functies. Dus kon het weer beginnen, een grote schiet wedstrijd voor de hele gemeenschap en ook buitenlandse gasten die elk jaar weer terug blijven komen bij dit evenement. Alles werd uit de kast gehaald door het comité en de vrijwilligers om het geslaagd te maken. En dan alleen het weer nog dit kan niet geregisseerd worden.

De verwachtingen waren wat minder maar zie daar op het moment van aanvang bleek het fantastisch weer te zijn en de gehele dag te blijven, een grote meevaller al bij het begin. De teamleiders moesten zich al vroeg melden om de regels en de dag door te nemen zodat er geen misverstanden zouden kunnen ontstaan. Langzaam kwamen de deelnemers binnen op het strijd toneel. De schiet banen waren goed afgebakend zodat de veiligheid van de deelnemers en bezoekers volgens de regels waren. Zelfs het tamboerkorps van Barlo kwam weer zoals elk jaar en weer met de instrumenten zodat ze later op de dag een mooie serenade brachten aan alle bezoekers en deelnemers.

Ook weer onze vrienden uit Spork  was weer goed aanwezig die dit als een mooi uitstapje zien en graag met het schieten de strijd aangaan met iedereen. Zeker ook weer veel leden van ons en ook teams uit Dinxperlo die elke keer genieten van een mooie dag. Hieruit blijkt dat de schietsport best nog wel leeft. De hele dag werd er goed geschoten. Voor het inwendige van de mens was er ook weer van alles geregeld en de eetkraam werd goed bezocht want uiteindelijk was het ook een hele dag “in de bene wezen” zeggen we in Dinxperlo als we druk zijn met iets. Spannende wedstrijd de hele dag door maar een winnaar moest er natuurlijk wel komen geluk en pech dat hoort bij een wedstrijd licht ook altijd vlak bij elkaar. Op het laatst bleek dat team Die Scharfen Cillies toch de sterkste bleek, het team dat beste omging met de spanning en de zenuwen het best kon beheersen. Tweede prijs werd voor Die Hungerige Hamster en derde werd wij nemt dr ons nog2.

U leest wel dat onze Duitse deelnemers een iets betere voorbereiding hebben gehad. Misschien moeten anderen zich iets beter voorbereiden indien ze daar de mogelijkheid voor hebben, maar natuurlijk moet de sterkste winnen en is het ze van harte gegund. Hierna werd de wisselbeker in ontvangst genomen door het winnende team die er zeer blij mee waren dat ze na een zware dag schieten als beste overbleven. Bij het prijsschieten werd Ramon Giesen eerste, Ronie Arendsen tweede en derde werd Gunther Freriks. Elk team kreeg 5 medailles met bijbehorende beker en voor het beste vrouwenteam  werden ook vijf medailles uitgereikt.

Een goed georganiseerd jaarlijks terugkomend evenement waar iedereen veel plezier aan beleefd, ook een mooie dag voor schutterij EMM die hiermee in een goed daglicht komt te staan in de gemeenschap met deze super schietwedstrijd. We danken alle het lepelschiet comité voor de organisatie en alle vrijwilligers voor hun o zo belangrijke hulp bij deze dag. We hopen u allen volgend jaar weer te zien op ons schutterscomplex om er weer een fantastische dag van te maken.    

 


Bekijk de foto’s